Lego na het ontbijt? Deloitte Lego Challenge

Hoe leuk is het om je dag met lego te starten?

We doen ook LEGO SERIOUS PLAY, maar dit is iets anders

 

Het is 08:10 uur, geen files en Marcel staat al op de stoep bij het NH Hotel in Den Haag. Z'n auto is afgeladen met legosteentjes. Backstage via de goederenlift is hij snel bij de zaal voor de workshop. Nou ja, workshop, meer een wedstrijd. We doen ook LEGO SERIOUS PLAY, maar dit is iets anders. Dit is maatwerk. Speciaal voor het Deloitte Architecture Team werkten we een uitdagend programma uit.

Wie bouwt de hoogste legotoren? Tijdens de Deloitte Lego Challenge in het NH Hotel Den Haag

 

We starten om 09:10 uur, net na het ontbijt. Vijftig Deloitters verdeeld over 10 groepjes van vijf raken direct verwikkeld in een strijd wie de hoogste toren bouwt. Een simpele opdracht met 200% engagement, iedereen doet mee. Na het uitdelen van de punten voor de winnaars is er direct een tweede opdracht. Tussendoor laat Marcel wat tips en tricks zien.

 

machine

 

Hier had je bij willen zijn!

 

De grootste uitdaging is de derde en laatste opdracht: de “Deloitte Team Machine”. Een soort mechanische knikkerbaan waarbij alle teams een soort machine bouwen. Iedere machine brengt de knikkers steeds een stapje verder. De hersenen van de meeste teamleden beginnen direct te ratelen. Anderen kijken nog even de kat uit de boom. Om de teams op weg te helpen met de techniek zijn er drie werkende voorbeelden. Ook is er voor elk team een startpakket met basisonderdelen zoals een accupack, elektromotor, tandwielen, assen, etcetera. En Marcel biedt waar nodig een helpende hand. Fantastisch om te zien hoe alle teams samenwerken en een eigen draai aan hun bouwsel geven.

 

Na een uurtje bouwen staan er tien geweldige bouwsels. Eén voor één geven de teamcaptains een demonstratie van hun bouwwerk. Allemaal scoren ze punten. Een paar machines springen er uit qua aankleding, concept en werking. Dat betekent extra punten op het scorebord.

 

Met de prijsuitreiking rond 11:00 uur wint team 6 de Lego Challenge. Groot applaus. Marcel rijkt ze een op maat gemaakte legotrofee uit. Iedereen is enthousiast en opgewarmd voor de rest van de teamdag. Marcel rijdt voldaan weer naar huis. Hier had je bij willen zijn!

 

IETS ANDERS?

Wil je iets dat aansluit bij jouw team of groep. Dat kan! Met LEGO kun je alle kanten op. In overleg zetten we een passend programma in elkaar.

Wat kost dat?

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt direct onze menukaart.    We gebruiken je gegevens alleen om onze menukaart naar je te sturen en eventueel contact met je op te nemen.

    MENUKAART 2022 – THE POWER OF BRICKS

    Hoe kunnen we je helpen?

    Op zoek naar nieuwe inzichten? Met LEGO je event verrijken?