Een Sportschool van Lego voor Youtuber Stan Browney

Lukt het om in twee dagen meerdere fitnessapparaten te bouwen?

Stan: “Wat is er mogelijk met legosteentjes?”

 

Allles is een uitdaging voor Stan Browney. En deze uitdaging vol spierkracht kan THE POWER OF BRICKS natuurlijk niet voorbij laten gaan. Waar kunnen we dit het beste filmen?

 

Meteen dachten we aan het LEGOLAND Discovery Centre Schevingen als locatie. Daar komen we wel eens vaker voor zakelijke workshops. Ze hebben er mooie ruimten en heel veel legosteentjes. Super dat ze dit ook zagen zitten en we er een paar dagen mochten bouwen.

 

Wat heb je minimaal nodig voor een workout? En wat kan wel en wat kan niet met legosteentjes? Al snel kwamen de ideeën voor een paar halters van lego, een pull-up bar en een strongman log. We wilden ook iets speciaals met technisch lego maken. Met die gedachte zijn de rijdende push-up grips ontstaan. Eerst als prototype met vier wieltjes. Daarna met maar liefst 36 wielen per grip om soepel te rijden onder het gewicht van onze gespierde youtubers.

 

Het concept achter Stan Browney’s Lego Gym gevisualiseerd

 

En hoe maken we er echt een gave workout ervaring van? Na een creatieve brainstorm is het idee van een draaischijf geboren. Met een slinger aan het rad bepaal je welk onderdeel van de gym je moet gaan doen. Minifigs op het rad beelden de verschillende onderdelen van de gym uit.

 

De draaischijf van Stan Browney’s Lego Gym

 

48 uur gebouwd

 

In twee dagen alle onderdelen bouwen? Dat werd krap, maar we hebben het gehaald. Vooral de Strongman Log met meer fan 10.000 steentjes duurde lang. Maar dan heb je ook wat! Een kleurrijke boomstam met in hele vette letters “BROWNEY” erop. En klein detail: als je de log optilt dan staat het logo aan de andere kant ook met de juiste kant naar boven! Je hebt het filmpje vast al bekeken. Stan en z'n team hebben alles perfect gefilmd en nabewerkt. Het was gaaf  om zo'n Youtuber eens van dichtbij mee te maken!

 

Achter de schermen tijdens het filmen van Stan Browney’s Lego Gym

 

Oja, save the best for last: de “Lego Walk of Death” is ook één van de onderdelen van de gym. Degene die dit onderdeel draait moet op blote voeten over een pad van losse lego lopen. Je kent het wel, net als die mensen die met blote voeten over hete kolen lopen.

 

Minifig walking on bricks
“The Lego Walk Of Death” – Stan Browney walking over Lego bricks

 

Wat een fantastisch resultaat!

 

Het concept is fantastisch uit de verf, eehh Lego gekomen. Stan en z'n team kunnen niet alleen goed sporten, maar ook goed bouwen. Met natuurlijk ook de hulp van Master Modelbuilders Damian en Jamie-Lee van het LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen. Bij deze unieke legolocatie kun je ook terecht voor onze zakelijke workshops! Een leuke combinatie is een middag teambuilding met lego in combinatie met sushi eten op de boulevard. We komen ook naar je toe elders in Nederland en België.

 

P1080080-opt

IETS ANDERS?

Wil je iets dat aansluit bij jouw team of groep. Dat kan! Met LEGO kun je alle kanten op. In overleg zetten we een passend programma in elkaar.

Hoe kunnen we je helpen?

Op zoek naar nieuwe inzichten? Met LEGO je event verrijken?