Lego zelfportret

You are here:
Estimated reading time: 1 min
Lego zelfportret
Lego zelfportretten, bron RTL / Lego Masters Seizoen 2

Lego zelfportretten zijn een uitdaging. Voor de portretten hierboven kregen Bibi en Marcel een uur per portret. En ze moesten een portret van elkaar maken, niet van zichzelf. Resultaat was hilarisch, Marcel moest flink lachen om de ‘karikatuur’ van zichzelf.

Om het toegankelijker te maken voor iedereen met een beetje lego hebben we de volgende variant bedacht.

Bouw jezelf in 15 minuten

Deze oefening doen deelnemers individueel. Ze mogen van elkaar niet zien wat ze bouwen. Zorg voor wat tafels die ver genoeg uit elkaar staan of geef iedereen iets van een afscherming. Met een maar grote kartonnen dozen kom je al een heel eind.

Laat de deelnemers bouwen en geef ze de volgende tips:

  • Denk goed na over wat jou herkenbaar maakt
  • Maak een keuze of je alleen je hoofd of ook je lichaam bouwt
  • Een attribuut kan de herkenning versterken

Als de 15 minuten voorbij zijn geef je iedereen een theedoek of iets dergelijks (wel allemaal dezelfde kleur!). De deelnemers dekken hun zelfportret van lego af. Hierna haal je ze één voor één op en zet je ze op een centrale door tafel in willekeurige volgorde neer.

De onthulling

Geef alle deelnemers pen en papier. Onthul de bouwsels en laat de deelnemers de namen opschrijven van wie ze denken dat er bij elk zelfportret hoort. Hilariteit alom en toch zitten er altijd een paar kunstwerkjes tussen. 😀

De winnaar

Na enkele minuten maken gaat de spelleider om de beurt de kunstwerken langs. De bijbehorende kunstenaars maken om de beurt bekend bij welk kunstwerk ze horen. Ook lichten ze specifieke details toe. Van te voren vraagt de spelleider per kunstwerk natuurlijk wie al weet wie de kunstenaar is. Winaar is degene die de meeste kunstwerken heeft weten te koppelen aan kunstenaars. 🎨

Was this article helpful?
Dislike 0
Views: 21