Innovatie in Smartwatch Apps: Ideeën Verkennen met LEGO® Serious Play®

Onlangs hebben we een inspirerende sessie georganiseerd voor een bedrijf dat zich toelegt op het bedenken en produceren van smartwatch apps. Met een team van 8 getalenteerde individuen, afkomstig van de klant zelf, hebben we de grenzen verlegd en nieuwe ideeën gegenereerd die de toekomst van de industrie zullen vormgeven.

Het Avontuur van Design Thinking

We begonnen onze reis met design thinking als ons kompas. Samen doken we diep in de wereld van onze doelgroepen en hun alledaagse uitdagingen. Door empathie en inlevingsvermogen ontwikkelden we een grondig begrip van de behoeften en verlangens van onze gebruikers. Deze waardevolle inzichten waren de bouwstenen voor ons creatieve proces en vormden de basis voor het genereren van innovatieve oplossingen.

LEGO® Serious Play®: Verbeelding in Actie

Tijdens de workshop introduceerden we LEGO® Serious Play® als een krachtig hulpmiddel om onze ideeën tot leven te brengen. Geen gewone LEGO®-bouwstenen, maar een universele taal van creativiteit en verbeelding. Elk deelnemer kreeg de vrijheid om zijn of haar visie te vertalen naar metaforische constructies met LEGO®-stenen. De betekenis achter elke creatie was uniek en persoonlijk, waardoor iedereen een waardevolle bijdrage kon leveren aan het proces.

Van Diversiteit naar Focus: Onze Oplossingsrichtingen

Terwijl we vorderden in de workshop, concentreerden we ons op het verkennen van specifieke oplossingsrichtingen. We lieten ons niet beperken door de meest voor de hand liggende ideeën in een niche markt. Integendeel, we daagden onszelf uit door domeinen zoals “vrouw”, “relaties” en “zorg” te verkennen. Hier ontdekten we nieuwe perspectieven en openden we deuren naar een wereld vol mogelijkheden.

De Kracht van Samenwerking en Gelijkwaardigheid

Een essentieel aspect van LEGO® Serious Play® is het creëren van een omgeving waarin iedereen gelijkwaardig is en bijdraagt aan de ideevorming. Tijdens de workshop was het niet belangrijk wie de meest ervaren deelnemer was of welke functie iemand bekleedde. Ieders mening telde en werd gewaardeerd. Samen werkten we aan een gemeenschappelijk doel: het genereren van meer dan 30 waardevolle ideeën om mee aan de slag te gaan.

Ontketen Jouw Creatieve Kracht met LEGO® Serious Play®

Ben je klaar om je onder te dompelen in de wereld van LEGO® Serious Play®? Ontdek hoe deze unieke workshop jouw team kan inspireren en innovatie kan stimuleren. Ervaar de directe betrokkenheid, de stimulans voor creativiteit en de grenzeloze mogelijkheden van LEGO®-stenen.

Bij THE POWER OF BRICKS geloven we in de transformerende kracht van LEGO® Serious Play®. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen begeleiden op een reis vol verbeelding en innovatie. Samen zullen we de toekomst vormgeven met de kracht van LEGO® Serious Play®.