Samenwerking Versterken met LEGO® Serious Play®

Bij THE POWER OF BRICKS geloven we in het vermogen van LEGO® om mensen op een bijzondere manier met elkaar te verbinden. Dit verhaal illustreert hoe onze LEGO® Serious Play (LSP) workshops een organisatie hebben geholpen om de samenwerking te verbeteren.

Een Warme Start

De workshop begon met een korte, verfrissende opwarming waarbij de deelnemers kennismaakten met de LSP-methode. Vervolgens bouwde elke deelnemer met LEGO®-steentjes een eenvoudige persoonlijke toren als metafoor voor zichzelf. Een ogenschijnlijk eenvoudige oefening, maar deze bracht verrassende persoonlijke aspecten aan het licht: lievelingskleuren, hobby’s, persoonlijke drijfveren en aspiraties. Deze eerste stap creëerde direct een ontspannen, gelijkwaardige en open sfeer, omdat iedereen de tijd kreeg om zijn of haar bouwsel toe te lichten.

Inzicht in Werkprocessen

Vervolgens gingen we aan de slag met de dagelijkse werkzaamheden van het team. In een landschap van LEGO® bouwsels maakten we de werkprocessen inzichtelijk. Hierbij stelden we onszelf de vraag: waar en hoe kunnen we verbeteringen aanbrengen? Tijdens deze fase kwamen waardevolle inzichten naar voren, zoals “help elkaar” en “meer open communicatie”. Reflectie hierop gaf de gehele groep een duidelijk beeld van de focus die nodig was voor verdere verbetering.

Persoonlijke Actiepunten

Een hoogtepunt van de workshop was de afsluiting met een persoonlijk bouwsel. Elke deelnemer kreeg een eigen setje LEGO®-steentjes om hun actiepunten voor de komende weken concreet uit te beelden. Wat gaan zij persoonlijk doen om het proces te verbeteren? Deze zelfgebouwde herinnering aan hun doelen en actiepunten mochten ze als een inspirerende reminder meenemen.

Bouw aan Betere Samenwerking met THE POWER OF BRICKS

Dit is slechts een voorbeeld van hoe onze LEGO® Serious Play workshops teams en organisaties kunnen transformeren. Bij THE POWER OF BRICKS combineren we de kracht van LEGO® met bewezen methoden om waardevolle ervaringen, inzichten en plezier te bieden. Wil je jouw team ook naar een hoger niveau tillen en de samenwerking versterken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een op maat gemaakte workshop!

Ontdek de kracht van LEGO® – Transformeer jouw team met THE POWER OF BRICKS!

Neem Contact Op voor een Op Maat Gemaakte Workshop